Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 24-09-2010 | Article Rating | (0) reacties

Web presence Universiteit Utrecht is een topper in Europa

De Universiteit Utrecht is van alle Nederlandse universiteiten het meest zichtbaar op internet. De UU staat op de ranglijst van bijna 12.000 universiteiten op plaats 94.

Op de eerste plaats van de Ranking Web of World Universities staat het Amerikaanse Harvard. Op de laatste plaats (nummer 11.996 overigens) staat de Polytechnische Universiteit van Tirana.

De ranglijst die de web presence van alle universiteiten heeft gemeten, is gemaakt door een Spaanse onderzoeksgroep van onderzoeksinstelling CISC. Gekeken is onder meer naar het aantal pagina’s dat de groep kon vinden via Google, Yahoo, Live Search and Exalead. Ook werd gemeten hoeveel papers en citaties online te vinden waren via Google Scolar.

Academisch materiaal

Het eigenlijke doel van de onderzoeksgroep is om webpublicaties en Open Access initiatieven te stimuleren als het gaat om wetenschappelijke publicaties en academisch ‘materiaal’. Hun onderzoek leverde echter goede gegevens op om een ranglijst mee samen te stellen.

In de top 12.000 zijn ook ranglijsten per werelddeel te vinden. Zo staat de UU in Europa op plaats 15.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.