Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-09-2010 | Article Rating | (0) reacties

Wetenschapscafé over mobiel leren

Op dinsdagavond 21 september 2010 houdt Fred de Vries in het kader van het Wetenschapscafé een lezing over mobiel leren in café Pelt te Heerlen.

Met apparaten als mobieltjes kunnen nieuwe mogelijkheden om leren te ondersteunen bedacht worden. Fred de Vries zal een aantal onderwijstoepassingen bespreken en een demonstratie geven van toepassingen die aan de Open Universiteit in ontwikkeling zijn. Hij zal daarbij ingaan op de technische en onderwijskundige uitdagingen bij veldexcursies in het onderwijs.

Dit najaar 2010 bijvoorbeeld gaan studenten Cultuurwetenschappen van de Open Universiteit op studiereis naar Florence. Zij gebruiken dan een smartphone. Via de smartphone krijgen ze informatie en opdrachten over wat ze zien, kunnen ze hun eigen auditieve aantekeningen opnemen en kunnen ze informatie van andere studenten beluisteren en bekijken. De smartphone registreert in welke richting ze bewegen of kijken, zodat de studenten hun aandacht nauwelijks hoeven te richten op het apparaat en zich volop kunnen concentreren op de rijke omgeving met kunstschatten.

De beschikbare informatie wordt gekoppeld aan een persoonlijke elektronische kaart op internet (Google maps). Dat geldt ook voor de informatie die de studenten zelf ter plekke inspreken of opnemen. Op die manier kunnen studenten na thuiskomst via een webbrowser virtueel teruggaan naar de bezochte plaatsen, de informatie en de gemaakte commentaren beluisteren en zo hun werkstuk uitwerken.

Drs. Fred de Vries is universitair docent bij het Centre for Learning Sciences and Technologies (CELSTEC) aan de Open Universiteit, waar hij onder meer binnen het Learning Media programma toepassingen van mobiel leren ontwikkelt en onderzoekt. De lezing in café Pelt op het Pancratiusplein begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.