Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 29-11-2010 | Article Rating | (0) reacties

1,1 MILJOEN BIJ ELKAAR GEFIETST!

Het is gelukt; de Conclusion Cycling Consultants (CCC) hebben de Tour for Life volbracht en daarmee hun bijdrage aan deze megasponsortocht voor Artsen zonder Grenzen geleverd. En hoe! Het hele team heeft alle dagen meegefietst; de ervaringen zijn te lezen op de site: www.tourforlife.conclusion.nl. De tocht heeft in totaal 1,1 miljoen euro opgeleverd voor Artsen zonder Grenzen. Amarens Bakker , consultant bij Bright Alley, vertelt aan de nieuwsbriefredactie over haar eigen ervaring.

Hoe was het om 1250 km en 20.000 hoogtemeters te rijden in acht dagen?

Geweldig, echt waar! Allereerst waren de fietsroutes prachtig; eerst de nietsontziende, imponerende Alpen, daarna de panoramische tochten door de wat vriendelijker Jura en Vogezen. En afsluitend de Ardennen die weer hun eigen charme hebben. Denk daarbij (bijna) elke dag zon en dat is dus al genieten. Zeker zo belangrijk was de sfeer eromheen; al die renners en hun begeleiders die samen ervoor gaan, alle vrijwilligers die er verder nog alles aan doen om ondanks de soms lastige omstandigheden (grotere honger als gepland, sanitair dat niet altijd op berekend was om zoveel mensen in korte tijd te 'bedienen', etc.) jou als renner optimaal te ondersteunen. Er was de hele week een zeer positieve sfeer!

Wat heeft je verbaasd?
Dat, hoe verder we in de week waren, hoe sterker ik me voelde. Van tevoren was ik best zenuwachtig of ik een dergelijke zware tocht zou kunnen volhouden. Ik kon me er geen voorstelling van maken. Ik had twee weken ervoor de Col de la Madeleine en de Croix de Fer 'verkend', dat wil zeggen: beide cols beklommen op verschillende dagen, en vond dat erg zwaar. Toen ik tijdens de tour merkte dat deze bergen, ook nog op dezelfde dag beklommen, een stuk beter gingen als tijdens de training, had ik het idee dat het ging lukken. En ik merkte zelfs dat het fietsen me steeds beter afging.

Wat heeft het je opgeleverd?
Hoe belangrijk ook hier goed verwachtingsmanagement is. Het waren pittige tochten, dus je moest je krachten goed verdelen. Elke dag wisten we hoeveel kilometers en hoogtemeters je af ging leggen. Een aantal keer was de tocht langer of zwaarder dan aangegeven; die laatste extra kilometers of hoogtemeters bleken dan extra zwaar. Een keer hoorden we vlak voor de camping van een van onze verkeersregelaars dat het nog zeven kilometer was met gevaarlijke afdalingen. We waren dan ook verbaasd dat ons na de eerste bocht nog een klimmetje wachtte van ongeveer 12% en daarna nog een en nog een. Afijn, ieder had zich op de afdalingen ingesteld, bleken er nog wat kuitenbijtertjes op ons pad. Dát was even echt nog afzien! De verkeersregelaar bedoelde: 'nog zeven kilometer, met onder andere gevaarlijke afdalingen', dát had niemand begrepen. Hij was even niet heel populair ;)

Wat was het hoogtepunt?
Ja, dat was toch wel de aankomst op de Cauberg. Het weerzien met familie, vrienden en collega's was fantastisch. Tijdens de tocht had ik al veel aanmoedigingen en hartverwarmende berichten ontvangen, maar dit was echt de climax van een zeer intense ervaring waar ik met heel veel plezier op terugkijk.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.