Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 29-11-2010 | Article Rating | (0) reacties

Een betere zorg met e-learning

Vilans is het landelijke kenniscentrum op het gebied van de langdurende zorg. Bij het verbeteren van deze zorg leveren cliëntenraden een belangrijke bijdrage. Een cliëntenraad vertegenwoordigt de gemeenschappelijke belangen van cliënten en patiënten binnen een instelling, bijvoorbeeld in een verzorgingshuis. Bright Alley heeft in samenwerking met Vilans een instrument ontwikkeld om cliëntenraden te ondersteunen en sterker te maken.

Verbeteren van de zorg gebeurt op uiteenlopende onderwerpen, zoals eten & drinken of valpreventie. Bright Alley heeft een online cursus ontwikkeld voor cliëntenraden over hun rol bij het verbeteren van zorg. De e-learningmodule geeft de cliëntenraden inzicht in hoe zij nu omgaan met verbetertrajecten. Maar ook over hoe het eventueel anders kan. Met de
e-learning leren cliëntenraden in een aantal stappen welke rol zij kunnen nemen in een verbetertraject. De e-learning biedt verschillende hulpmiddelen afgestemd op de gekozen rol.

Cliëntenraden vormen een specifieke doelgroep. Vaak zijn de leden 70+ers. De e-learningmodule is hierop afgestemd qua vormgeving (denk aan lettergrootte) en door het gebruik van zowel audio als tekst. De
e-learningmodule 'Samen werken aan betere zorg' werd ontwikkeld in het kader van Zorg voor Beter en uitgevoerd voor Vilans, kenniscentrum langdurende zorg, CBO en LOC Zeggenschap in zorg.

Voor meer informatie: Jeroen Kelder, jeroen.kelder@brightalley.nl;
(030) 21 23 262).
Vilans: Projectleider Marijke Wigboldus, m.wigboldus@vilans.nl;
(030) 78 92 475.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.