Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 25-10-2010 | Article Rating | (0) reacties

GETRONICS TRAINT KERNKWALITEITEN

Getronics heeft een nieuw competentiemanagementsysteem bestaande uit een zestal kernkwaliteiten. De kernkwaliteiten worden in 2010 in de organisatie geïmplementeerd en hebben grote invloed op allerlei processen, zoals het Performance Management Proces. Bright Alley is gevraagd een e-learningprogramma te ontwikkelen die de kernkwaliteiten voor het voetlicht zullen brengen binnen de organisatie van 9.000 medewerkers. De doelgroep bestaat uit alle medewerkers en is dus zeer gevarieerd in samenstelling.

Na het doorlopen moet de deelnemer weten welke kernkwaliteiten er zijn, wat ze inhouden en wat de noodzaak is. Verder moet duidelijk worden hoe de kernkwaliteiten de manier van werken zullen beïnvloeden en dat de medewerker zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen competentieontwikkeling. De deelnemer moet enthousiast worden om concreet met de kernkwaliteiten aan de slag te gaan.

Om de deelnemers te stimuleren gebruik te maken van de e-learning heeft Bright Alley gekozen voor een animatiefilm van twintig minuten waarin de kernkwaliteiten aan de hand van cases worden uitgelegd. Wat het interessant maakt is dat de karakters van de hoofdpersonen in de cases flink worden uitgediept en daardoor heel herkenbaar zijn voor de doelgroep. Nog interessanter is het dat de deelnemer aan de hand van de beantwoording van de vragen zelf het verloop van de cases bepaalt. Omdat de scenario's per case inhoudelijk sterk contrasteren en uitgebreid worden samengevat, zal het leereffect groot zijn.

Uit een eerste evaluatie is gebleken dat de applicatie positief is ontvangen, zowel inhoudelijk als in het gebruik.

Behalve een Nederlandstalige versie is een Engelstalige versie van de module ontwikkeld.

Ellalies Mulder van Getronics: "Bright Alley heeft een creatieve oplossing bedacht voor het presenteren en toelichten van de 6 kernkwaliteiten van Getronics. Het is een verfrissende, leuke èn leerzame e-learningmodule geworden die voor iedereen binnen de organisatie geschikt is om te volgen."

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.