Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 30-09-2010 | Article Rating | (0) reacties

MANAGEMENT CHALLENGE VOOR ESSENT

De meeste bedrijven hebben 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen' hoog in het vaandel staan, maar hoeveel aandacht hebben uw managers in hun dagelijkse werk voor het belang van omwonenden, of de samenleving? Hoeveel gewicht kennen uw managers toe aan een gezonde en veilige werkomgeving (Health Safety Environment) bij het nemen van beslissingen? Essent wilde dat haar managers zich bewust werden dat er meer is dan mooie omzetcijfers en kortetermijnresultaten. Met dat doel heeft Bright Alley een game ontworpen voor de managers van Essent. Een game die draait om dilemma's uit de dagelijkse werkpraktijk.

De game wordt gespeeld in teams. Het team is de manager van een fictieve energiemaatschappij met verschillende stakeholders. De managers worden voor verschillende dilemma's geplaatst. De kunst is, om bij het oplossen van de dilemma's, alle stakeholders tevreden te houden. Er is niet altijd een beste oplossing.

Het doel is vooral dat de managers met elkaar in discussie gaan over de te kiezen oplossing en de voor- en nadelen van elke oplossing afwegen. Soms lijkt een keuze een goede invloed te hebben op de stakeholders. Maar let op, want enkele keuzes hebben een onverwacht gevolg later in het spel, waardoor de score ineens onderuit gehaald kan worden.

Enkele reacties van de managers na het spelen van de game waren: "Het speleffect werkt goed", "Proces is leuk en discussies zijn leuk", "Ik weet nog wel meer van dit soort dilemma's uit mijn eigen praktijk".


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.