Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-09-2010 | Article Rating | (0) reacties

Computer leest teksten met gevoel

SAS heeft software ontwikkeld waarmee grote hoeveelheden tekst geanalyseerd kunnen worden zonder dat de mens daar echt omkijken naar heeft.

“Het stelt een bedrijf bijvoorbeeld in staat om snel een analyse te maken van de publieke opinie, over het bedrijf zelf, de producten of de manier van werken”, zegt Jeroen Dijkxhoorn, business development manager bij SAS in Huizen.

De software is mede gebaseerd op taaltechnologie die werd ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Teragram. Deze firma werd in 2008 door SAS overgenomen. Dijkxhoorn: “Teragram was een specialist op het gebied van Natural Language Processing (NLP); zijn technologie wordt ondergebracht in de programmatuur van SAS.”

De software valt in de categorie Text Analytics, die op zijn beurt weer een onderdeel is van Business Analytics. Op dit vlak wordt de computer ingezet voor twee hoofddoeleinden; ten eerste het organiseren van informatie en ten tweede het opsporen van de kennis in die informatie.

Lees verder bij Automatisering Gids


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.