Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-09-2010 | Article Rating | (0) reacties

Gast in de Klas promoot databank

De databank van de stichting Gast in de Klas wordt deze maand met verschillende activiteiten op scholen onder de aandacht gebracht.

Gast in de Klas heeft een online databank voor het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. In de databank komen vraag en aanbod van gastlessen, lespakketten, projecten en excursies bij elkaar.

De gratis online databank www.gastindeklas.nl bevat educatief aanbod van onder meer het Scapino Ballet in Rotterdam, debattrainingsbureau Debatrix, de Dierenbescherming en FNV Bondgenoten. 'We hebben de databank eerst laten testen door docenten, zodat alles klopt voor de lancering. Bovendien wilden we van start gaan met een goed gevulde databank, zodat docenten er ook echt iets aan hebben', zegt initiatiefnemer Mike Schiltmans.

De lancering van www.gastindeklas.nl bestaat uit verschillende activiteiten met levensecht onderwijs op scholen. Zo worden er op openbare basisschool De Regenboog in Schijndel gastlessen verzorgd over de Tweede Wereldoorlog en geeft ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland gastlessen op openbare basisschool De Kring in Hellevoetsluis.

Op 1 oktober wordt de campagne afgesloten met een onderwijsdebat over de verbinding tussen het onderwijs en de maatschappij. Het debat vindt plaats in het bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank in Amsterdam.


 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.