Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-08-2010 | Article Rating | (0) reacties

300 miljoen downloads via iTunes U

Studenten hebben inmiddels 300 miljoen keer studiemateriaal gedownload via iTunes U, een dienst waarmee lessen gevolgd kunnen worden via de webwinkel van het bedrijf. Dat meldt de Volkskrant.

Apple heeft dinsdag voor het eerst cijfers vrijgegeven over iTunes U. Via de webdienst zijn meer dan 350 duizend video's en geluidsbestanden beschikbaar.

Volgens Apple hebben wereldwijd 800 universiteiten toegang tot de iTunes U pagina's. De helft van deze instellingen distribueert via de iTunes-winkel ook materiaal dat voor iedereen toegankelijk is.

Apple werkt samen met gerenommeerde instituten zoals Harvard, MIT, Cambridge, Oxford, de Universiteit van Melbourne en de Universiteit van Montréal. Nederlanders kunnen gratis lesmateriaal downloaden van de TU Delft en de Open Universiteit.

In juni van dit jaar meldde de Britse Open University 20 miljoen downloads via iTunes U bereikt te hebben. De Britse universiteit plaatste voor het eerst materiaal op iTunes in juni 2008. Gemiddeld worden er nu 250.000 downloads per week geteld. 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.