Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-08-2010 | Article Rating | (0) reacties

Historisch Museum lanceert digitaal lespakket

Het Nationaal Historisch Museum heeft een gratis digitaal lespakket voor het primair- en voortgezet onderwijs. samengesteld. Het lesmateriaal speelt in op het thema Land en Water van de Week van de Geschiedenis.

De week wordt gehouden van 16 tot en met 24 oktober. Het lespakket sluit aan bij de canon van Nederland en de kerndoelen geschiedenis en aardrijkskunde.

Het digitale lespakket is modulair opgebouwd waardoor het materiaal op maat kan worden ingezet. Naast de lessen kunnen leerlingen ook aan de slag in ED*IT, het interactieve onderwijsplatform van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Leerlingen krijgen gratis toegang tot een schat aan informatie uit musea en archieven. Fragmenten uit tv-programma’s, film- en geluidsfragmenten, artikelen en foto’s kunnen online bewerkt worden tot videomontages, tijdlijnen en presentaties. Ook eigen foto's en video’s kunnen worden toegevoegd.

Meer informatie: www.weekvandegeschiedenis.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.