Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 12-08-2010 | Article Rating | (0) reacties

Zestig procent zorginstellingen gebruikt e-learning

Ruim 60 procent van de bedrijven in de Nederlandse zorgsector gebruik van e-learning. Dat blijkt uit onderzoek van ISM InBrain in samenwerking met Business School Noteboom.

Het voordeel van e-learning is dat cursisten online toegang hebben tot de cursus. Negen op de tien zorgorganisaties geeft aan zich wel eens op e-learning te hebben georiënteerd. De ondervraagde instellingen noemen de flexibiliteit van e-learning het grootste voordeel. Het feit dat medewerkers altijd en overal toegang hebben tot de cursus betekend niet alleen gemak, maar ook kostenbesparing in deze tijd van grote bezuinigingen in de zorgsector.

Het merendeel van de organisaties die al gebruik maakt van e-learning voorspelt dat er in de toekomst meer opleidingen via e-learning gevolgd zullen worden. Geen van de ondervraagde bedrijven verwacht dat ze in de toekomst minder gebruik gaan maken van e-learning.

Zorg en innovatie

Eenentachtig procent van de organisaties geeft aan dat innovatie belangrijk of zelfs heel belangrijk is voor het succes van de organisatie. Daarnaast stimuleert 69 procent van de organisaties de werknemer actief om met nieuwe en innovatieve ideeën te komen.
 
Naast e-learning passen opleidings- en trainingsmanagers ook social media toe in de zorg. Van de respondenten vindt  61 procent deze media geschikt voor het delen van kennis. De meest gebruikte social mediasite is LinkedIn. Opvallend is dat in de zorg nog weinig gebruik wordt gemaakt van blogs en fora.

Meer informatie over het onderzoek op: www.inbrain.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.