Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-07-2010 | Article Rating | (0) reacties

International Summerschool on Gaming/Simulation

Het FHR Lim A Po Institute for Social Studies organiseert dit jaar de internationale ISAGA Summer School on Gaming/Simulation van 31 juli tot 7 augustus in Paramaribo.

Een internationaal team van docenten onder leiding van Prof. Willy Kriz (Oostenrijk) en Prof. Paola Rizzi (Italië) gaat samen met deelnemers uit binnen- en buitenland een week lang intensief aan het werk. Er zijn nog enkele deelnemersplaatsen vacant.

Gaming/simulation is een verzamelterm waarmee allerlei soorten van groepsgewijs exploreren, spelend leren en sociaal experimenteren bedoeld worden. Het gaat onder meer om spelsimulaties, management games, beleidsexercities, table-top games, bordspellen, rollenspellen, scenario's, dynamische case studies, activiteiten op het gebied van ervaringsleren en computer ondersteunde simulaties. Al deze methoden simuleren processen, bijvoorbeeld op sociaal, economisch en/of technisch terrein, en dragen daardoor bij aan de toename van kennis over het gesimuleerde domein.

ISAGA staat voor International Simulation and Gaming Association. Deze internationale vereniging van professionals die games ontwikkelen en/of gebruiken organiseert ieder jaar een internationale conferentie en een internationale Summer School. De Summer School van 2010 wordt samen met het FHR Institute for Social Studies in Paramaribo georganiseerd. Ze start op 31 juli en duurt tot en met 7 augustus.

Voor docenten, trainers, opleidingsfunctionarissen, beleidsmedewerkers, managers, consultants en studenten op die terreinen, biedt de aanstaande Summer School een unieke kans om in Suriname meer over gaming/simulation te leren en met name ook om zelf te leren ontwerpen.

Meer informatie is te vinden op http://www.isaga-summerschool.org; een brochure is te downloaden via http://www.fhrinstitute.org/file.php/1/resources/brochures/ISAGA- FHR_mrt_2010.pdf of telefonisch of per email te verkrijgen via Naomi Hoepel van het FHR- instituut (tel. 422532, naomihoepel@fhrinstitute.org) of Pieter van der Hijden van ISAGA (8750066, pvdh@sofos.nl).


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.