Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-07-2010 | Article Rating | (1) reacties

Gamen beïnvloedt aandachtsduur kinderen

Naast agressie en andere verschijnselen wordt gamen nu ook gezien als een oorzaak van ADHD, omdat het de aandachtsduur van kinderen beïnvloedt.

In een jaar tijd heeft de Official Journal of the American Academy of Pediatrics 1323 basisschoolkinderen gevolgd in hun ontwikkeling. Uit hun onderzoek blijkt dat kinderen die meer dan twee uur per dag achter de computer of televisie zitten vaak een kortere aandachtsduur hebben.

Vooral games zouden schadelijk zijn voor de concentratieduur van jongere kinderen. Dit omdat games vaak samen gaan met snel wisselende beelden die het kind mentaal beïnvloeden. Ook vragen games om zo veel aandacht van de kinderen dat ze hun aandacht voor de echte wereld laten wegslippen.

De redenering is echter ook andersom mogelijk. Zo wordt gesteld dat kinderen die al een lichte vorm van ADHD hebben vanzelf worden aangetrokken tot gamen, overmatig TV kijken en computeren. Op deze manier zou het gebrek aan langdurige aandacht alleen maar erger worden.

Bron: XGN


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Karik
Van Karik | 11-05-2011
Great thinking! That raelly breaks the mold!
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.