Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-06-2010 | Article Rating | (1) reacties

Malmberg wint internationale prijs

Malmberg heeft in Berlijn bij de prijsuitreiking van de Europese Comenius-EduMedia-Award 2010 een onderscheiding ontvangen voor haar nieuwe generatie lesmethodes voor het Voortgezet onderwijs.

Malmberg ontving deze onderscheiding uit handen van prof. dr. dr. Gerhard E. Ortner van het Europese ‘Gesellschaft für Pädagogik und Informationen E.V.’. De Comenius-EduMedia-Awards worden jaarlijks toegekend aan organisaties die vooruitstrevende multimediale Europese onderwijsproducten ontwikkelen.

Tweede keer in de prijzen

Voor Malmberg is dit inmiddels de tweede erkenning voor haar nieuwe generatie lesmethodes. Eerder dit jaar won Malmberg al de IPON Award. “Samen met docenten hebben we de afgelopen jaren ontdekt waar en wanneer e-learning toegevoegde waarde biedt. Met onze leermiddelen laten we zien dat het niet eng of moeilijk is om leerlingen via de computer te laten leren en dat het ook voor docenten veel voordelen biedt. Het winnen van prijzen zoals de Comenius-EduMedia-Award is een sterke erkenning van onze visie op het onderwijs. Wij zijn dan ook heel blij met deze internationale onderscheiding”, aldus Jan van Miert, Uitgeefmanager Voortgezet onderwijs bij Malmberg.

Digitaal platform

Malmberg heeft ruim twee jaar gewerkt aan het ontwikkelen van het Malmberg Publishing Platform, waarin de nieuwe generatie lesmethodes is ondergebracht. Het afgelopen schooljaar hebben leerlingen en docenten de eerste ervaringen opgedaan en is er enthousiast gereageerd op ondermeer het leerlingvolgsysteem en de variatie in digitale lessen en toetsen.

Voor het komende schooljaar gaat Malmberg ruim 40 nieuwe websites voor diverse schooltypes in het Voortgezet onderwijs en MBO publiceren in de nieuwe ICT-omgeving. “Malmberg gelooft in de kracht van digitaal onderwijs in combinatie met het vertrouwde boek. Al onze nieuwe methodes zijn dan ook uitgerust met deze moderne digitale en interactieve lesonderdelen”, aldus Jan van Miert.

Bron: Persbericht


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Sjef van Gastel
Van Sjef van Gastel | 04-08-2010
Ik ben geinteresseerd in e learning, evenals het kleine team van trainers/couches binnen een justiele inrichting te Vught. Hebben jullie mogelijkheden om een workshop of iets dergelijks te geven als kennismaking met het fenomeen en als oriëntatie op de mogelijkheden van toepassing binnen ons werkveld. vriendelijke groet
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.