Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 24-06-2010 | Article Rating | (0) reacties

Websites en korte video's in de prijzen

In een vol Eftelingtheater zijn de winnaars bekendgemaakt van de Kennisnet wedstrijden ‘ThinkQuest junior' en ‘Expose Your Talent'.

In deze competities zonden 142 teams uit het hele land hun zelfgemaakte website of filmpje in. Voor elk van beide wedstrijden werden door de vak- en kinderjury in zes categorieën winnaars gekozen. De winnende inzendingen van ThinkQuest junior en Expose Your Talent po zijn te bekijken op:
www.thinkquest.nl of http://po.exposeyourtalent.nl/

Inzendingen werden beoordeeld op een breed spectrum van criteria: originaliteit, consistentie, structuur, educatief gehalte en creativiteit. Er waren prijzen voor de leerlingen en voor de begeleiders. Een nieuwe prijscategorie is de uitblinkerprijs, voor de inzending die op een van de criteria bijzonder goed scoort.

ThinkQuest junior is een websitewedstrijd voor basisschoolleerlingen georganiseerd door Stichting Kennisnet. Leerlingen worden uitgedaagd een eigen site te ontwerpen en bouwen. Daarbij worden ze begeleid door een hoofdcoach, een meester of juf die het team helpt.

De wedstrijd Expose Your Talent po wordt georganiseerd door Kennisnet en SchoolTV. Leerlingen uit het basisonderwijs maken in teamverband en onder begeleiding van een coach een film. Het verhaal, de regie, het acteerwerk en de montage zijn allemaal in handen van de leerlingen. De organisatie biedt ondersteuning in de vorm van een interactieve leeromgeving en een helpdesk.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.