Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-06-2010 | Article Rating | (0) reacties

Microsoft en Three Ships slaan handen ineen

De elektronische leeromgevingen, N@tschool! en Live@edu, worden vanaf nu met elkaar verbonden.

Door deze integratie kunnen ruim 800.000 studenten, leerlingen en hun docenten handiger gebruik maken van de functies van de onderwijsondersteunde systemen. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld door één keer in te loggen online samenwerken aan opdrachten en deze direct vanuit hun persoonlijke hotmail inleveren in het N@tschool e-leerplatform. Docenten kunnen het werk van de leerlingen vervolgens eenvoudig raadplegen en nakijken, thuis of op school.

Wiel van den Berg van Three Ships, het bedrijf achter N@tschool!, licht toe: “Waar een leerling of docent vaak op meerdere plaatsen mail ontvingen en een agenda bij moesten houden gaat het nu in één keer. Voor docenten is het tevens een uitkomst dat zij binnen de werkomgeving waar zij de leerlingen begeleiden nu ook al de bekende communicatiemogelijkheden van Microsoft kunnen inzetten om direct met ze in contact te komen.”

Het systeem N@tschool! is sterk in het ondersteunen van logistiek in het onderwijs en specifieke leerprocessen. Met het gratis online leerplatform, Live@edu, van Microsoft kunnen leerlingen en studenten onderling en met hun docenten eenvoudig online communiceren en bestanden uitwisselen. De systemen vullen elkaar dus aan. Leerlingen maken vaak privé al gebruik van Microsoft producten, zoals Live Hotmail, SkyDrive en MSN messenger. Zij kunnen hun account eenvoudig samenvoegen met de elektronische leeromgeving N@tschool!. Dit e-leerplatform van het Nederlandse bedrijf Three Ships wordt onder meer gebruikt op middelbare scholen, MBO-opleidingen, hogescholen en binnen het bedrijfsleven.

De integratie van N@tschool en Live@edu is op 18 juni 2010 gepresenteerd op de gebruikersdag van de N@tschool gebruikersvereniging. Op die dag - voor praktijkmensen uit de onderwijswereld - is de werking van de op cloudtechnologie gebaseerde systemen ook live gedemonstreerd.

Bron: Educatieblog


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.