Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-06-2010 | Article Rating | (0) reacties

IJsbreker Plus wint Comenius Award

IJsbreker Plus, een product van de afdeling Nederlands als Tweede Taal (NT2) van de Faculteit der Letteren, heeft de Comenius Award gewonnen.

Deze award is een internationale onderscheiding die elk jaar wordt toegekend aan uitmuntende didactische multimediaproducten in Europa. De prijs wordt uitgereikt door Gesellschaft für Pädagogik und Information (GPI) op 25 juni in Berlijn.

IJsbreker Plus is een digitale leeromgeving die in mei 2010 op de markt is gekomen. De NT2-methode IJsbreker bestaat al zo'n vijftien jaar en is toonaangevend in het NT2-veld. Het is een methode voor laagopgeleide anderstaligen. Dit materiaal is nu digitaal gemaakt en uitgebreid met vele onderdelen als voorbereiding op het Inburgeringsexamen.

IJsbreker Plus bevat veel lesmateriaal, verschillende soorten oefeningen, toetsen, een multimediaal woordenboek, en ook een uitgebreid programma om vorderingen bij te houden en trajecten te plannen. Het is ontwikkeld door de afdeling NT2 van de Faculteit der Letteren VU, in samenwerking met uitgeverij ThiemeMeulenhoff.

Bron: VU


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.