Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 14-06-2010 | Article Rating | (0) reacties

Slim.nl sponsort Schaakbond bij internetschaak

Zaterdag tekenden de ICT-webwinkel Slim.nl en de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) hun driejarig sponsorovereenkomst op High Tech Campus Eindhoven tijdens het NK Schaken.

Het partnership zal zich met name richten op het internetschaak in de leeftijdscategorie 12 t/m 20 jaar. Slim.nl en de KNSB starten deze samenwerking met het oog op wederzijds belangen op het gebied van onderwijs, ICT en de ontwikkeling van kinderen in deze leeftijdscategorie. Voor dit project treedt Hans Böhm, internationaal meester,  op als adviseur en ambassadeur.

De KNSB vindt groei van het ledental in de leeftijdscategorie 12 t/m 20 jaar van groot belang en ontplooit hiervoor verschillende initiatieven, zoals een scholencompetitie op het internet. Met internetschaak voorziet de KNSB in een digitaal platform om te leren, te spelen, te informeren en te genieten van de schaaksport.  Internetschaak heeft nu ruim 1.400 leden en de KNSB wil meer aandacht aan deze vorm van schaken geven, mede gezien de verwachte groei van deze speelvorm.

Mark van de Werf, directeur KNSB: “De schaaksport heeft in het algemeen belang bij een groei aan populariteit, maar vooral in deze leeftijdscategorie. Veel basisschoolleerlingen vinden het leuk om schaken te leren. Op de middelbare school krijgen kinderen andere interesses en een groot aantal stopt dan met schaken. Zodra ze gaan studeren wordt schaken weer wat populairder, dus juist in de groep 12 t/m 20 jaar moeten we de sport gaan promoten om een groei aan leden te realiseren.“

Joost Wasch, directeur Slim.nl: “De ontwikkeling van jonge mensen willen wij stimuleren. De hersenen hebben enorm baat bij schaken, kinderen worden door schaken letterlijk slimmer. Behalve dat ons bedrijf, Slim.nl, de naam natuurlijk mee heeft, zijn wij actief in het voortgezet en (voorbereidend) middelbaar beroeps onderwijs. Slim.nl is een ICT-webwinkel en werkt dus voornamelijk via het internet.”


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.