Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 28-06-2010 | Article Rating | (0) reacties

Een e-learningloket voor kredietverstrekker

Crédit Agricole Deveurope (CAD) is marktleider in consumentenkredieten in Nederland. Als financieel dienstverlener moet CAD voldoen aan verschillende wettelijke verplichtingen. Om de gehele organisatie hierin snel en gestandaardiseerd te kunnen trainen, wilde het bedrijf een e-learningomgeving laten inrichten, waarin ze ook modules konden ontwikkelen. Bright Alley bood de oplossing in de vorm van een geïntegreerde open source omgeving.

De vraag van CAD omvatte drie onderdelen: het realiseren van
e-learningmodules, en levering van zowel een e-learning managementomgeving als een auteurstool voor het ontwikkelen en onderhouden van modules. Bright Alley zocht naar een duurzame en structurele oplossing en vond dit in het zogenoemde 'best-of-breed' concept. Dat wil zeggen: een combinatie van twee gespecialiseerde omgevingen, die onderling goed te verbinden zijn - in tegenstelling tot een alles-in-één systeem.


Voor de auteursomgeving is gekozen voor Bright Author, een systeem van Bright Alley waarmee klanten snel en efficiënt modules kunnen (laten) ontwikkelen. Aanvullend op de auteursomgeving werkt CAD met Moodle. Deze leeromgeving is het grootste open source Leer Management Systeem (LMS) ter wereld. Via Moodle hebben de werknemers van CAD toegang tot de e-learningmodules en de managers inzicht in de voortgang en resultaten van de gebruikers. Naast het inrichten en implementeren van beide systemen, hielp Bright Alley ook bij het inrichten van de bijbehorende processen, bijvoorbeeld door het trainen van interne
CAD-medewerkers.

Verder ontwikkelde Bright Alley eind 2009 de eerste module, over compliance en integriteit, in nauwe samenwerking met de klant. Bij de opzet hiervan is gekozen voor een praktijkgerichte benadering van de theorie. Met behulp van cases leren de medewerkers situaties herkennen waarbij de integriteit in het geding is en weten ze hoe ze vervolgens moeten handelen. De komende maanden zullen nog meer modules worden ontwikkeld over verwante onderwerpen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Kelder:
030 21 23 200.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.