Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-05-2010 | Article Rating | (0) reacties

Skills Lab: e-learning voor watermanagement

Donderdag presenteren de Delta Academy van Hogeschool Zeeland, de Open Universiteit en Kennis Netwerk Delta Water de resultaten van het project 'Surfen door Zeeland: e-learning delta innovaties'.

Het project heeft Skills Labs ontwikkeld, vier Zeeuwse praktijkcasussen, waarmee studenten op afstand vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Skills Labs brengt studenten competenties bij die via normaal onderwijs veel van de docent vragen. Bijvoorbeeld de aanpak van vraagstukken waar nog weinig structuur in zit. De student moet zoeken naar een beginpunt, bepalen welke documenten gelezen worden en met welke mensen een gesprek aangegaan wordt. Er moeten keuzes gemaakt worden, want de tijd is beperkt.

Met de door de Open Universiteit ontwikkelde toolkit (EMERGO) zijn vier Zeeuwse casussen ontwikkeld. Docenten en experts hebben input geleverd en de casussen opgebouwd. Videos, interviews met experts, e-mails en in sommige gevallen het 'bijwonen' van enkele digitale colleges verschaffen de student het benodigde materiaal om aan de casussen te werken.

Dubai

De onderwijsinstellingen willen met de casussen ook buitenlandse studenten bereiken. Om deze reden is het onderwijs Engelstalig en via internet te volgen. Een werknemer van een baggerbedrijf kan op deze manier vanaf de eigen werkplek voor de kust van bijvoorbeeld Dubai werken aan zijn carrière.

Bron: Open Universiteit


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.