Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-05-2010 | Article Rating | (0) reacties

'Digitaal schoolbord heeft meerwaarde'

Het digitale schoolbord kan een enorme verrijking zijn voor het onderwijs. De rol van de leraar is hierbij van cruciaal belang.

Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Kennisnet naar de potentiële meerwaarde van het digitale schoolbord in het basis- en voortgezet onderwijs. Om te profiteren van de inzet van het digibord, moeten leraren bereid zijn te werken met het digibord, goed geschoold worden in het gebruik ervan en zich inzetten om vaardigheden te evalueren en verbeteren.

Het gebruik van het digitale schoolbord is de afgelopen jaren aan een gestage opmars bezig. Waar in 2008 nog 67 procent van de basisscholen en 94 procent van de middelbare scholen beschikten over minimaal één digibord, is de verwachting dat in 2011 dit voor vrijwel iedere onderwijsinstelling zal gelden.

Voordelen

Onderzoeksresultaten laten zien dat onderwijs met het digitale schoolbord veel voordelen kan opleveren ten opzichte van het traditionele krijtbord. Informatie kan multimediaal worden aangeboden, waardoor levendiger onderwijs mogelijk is. Daarnaast kunnen digiborden ervoor zorgen dat leerlingen onderling informatie en ideeën delen, elkaar aanmoedigen, steunen en naar elkaar luisteren. Dit resulteert in meer interactie tussen leraar en leerlingen en leerlingen onderling, ook zorgt het voor meer transparantie in het leerproces.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.