Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-05-2010 | Article Rating | (0) reacties

Levensecht onderwijs toegankelijk door gastindeklas.nl

Stichting Gast in de Klas lanceert een uniek initiatief voor PO, VO en MBO: een online databank waar vraag en aanbod van gastlessen, lespakketten, projecten en excursies bij elkaar komen.

“Levensecht onderwijs – wat de databank stimuleert - versterkt de link tussen onderwijs en maatschappij”, aldus Mike Schiltmans, initiatiefnemer van de Stichting. Het educatief aanbod van onder meer De Koninklijke Bibliotheek, het COC, de Wijkalliantie en Amnesty is te vinden op gastindeklas.nl.
 
Signalen uit het onderwijs

In november 2009 is het initiatief opgericht door Schiltmans, manager bij Mensen voor Mensen. “Voor mijn werk ben ik regelmatig in gesprek met docenten en schoolbesturen. Ik merk dat er op school veel vraag is naar kwalitatief goede materialen en gastlessen, maar het kost de docent veel tijd en moeite om iets te regelen.

Gastindeklas.nl is mijn antwoord op die behoefte.” Het kernwoord van gastindeklas.nl is levensecht onderwijs. De maatschappij in de klas halen door een themales, een interessante spreker of projectweek, of de klas in de maatschappij plaatsen door een dag op pad te gaan met de leerlingen zijn manieren om onderwijs ‘levensecht’ te maken. Dat werkt motiverend voor zowel docent als leerlingen, en het is een zinnige en leuke aanvulling op de reguliere lessen.
 
Testversie

De databank is op dit moment in een testversie online. Scholen testen de werking van het geheel en koppelen terug over hun bevindingen. In de week van 6 september is de officiële aftrap van gastindeklas.nl. “We willen eerst uitgebreid de databank testen en pas echt officieel van start gaan als alles werkt zoals dat zou moeten. Als je de zoektocht voor docenten wilt vergemakkelijken moet je dat ook waar maken”, zegt Schiltmans.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.