Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 29-04-2010 | Article Rating | (0) reacties

Winnaars WebQuest-wedstrijd bekend

Monique Ankoné heeft de eerste prijs gewonnen met de WebQuest Missie Maan voor groep 7-8. De WebQuest-wedstrijd is een initiatief van Kennisnet.

Kennisnet ontving bijna twintig inzendingen. Deelnemers mochten een bestaande of een geheel nieuwe webquest insturen, zolang het maar een originele webquest was.

Ankoné is studente Sterrenkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. De WebQuest werd gemaakt in het kader van een landelijke project over de maan. Bij 'Missie Maan' maken  leerlingen een poster en een presentatie waarin ze laten zien hoe het komt dat de maan steeds van vorm verandert.

De tweede prijs ging naar Ellen van Engelen van basisschool De Kleine Beer in Berlicum. Een WebQuest voor groep 4 t/m 6. Bij deze webquest maken leerlingen een gebruiksaanwijzing voor de wandelende takken die in de klas te zien zijn.

Marjolein Baars won de derde prijs met 'Klimaten', een webquest voor het vak aardrijkskunde, gericht op groep 7-8.

Bekijk de winnende en noemenswaardige WebQuests op www.webquestmaker.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.