Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 21-04-2010 | Article Rating | (0) reacties

InternetMemorie leert kinderen over hun internetgedrag

Sinds deze week is InternetMemorie beschikbaar. Het spel is bedoeld als discussiestarter voor opvoeders over internetgedrag van kinderen vanaf groep vijf.

Uit het onderzoek van SCP “NL kids online” blijkt, dat 83 procent van de kinderen tussen zes en tien jaar gebruik maakt van internet. Vooral het internetgebruik door jonge kinderen is toegenomen.

InternetMemorie (www.internetmemorie.nl) is speciaal ontwikkeld om jonge kinderen bewust te maken van hun eigen internetgedrag. Het memoriespel is een spel met kaartjes waarop afbeeldingen staan die betrekking hebben op mediawijze onderwerpen. Vanaf groep vijf van de basisschool kan dit spel gespeeld worden. Door de stoere plaatjes kan het ook gebruikt worden in het speciaal onderwijs. Omdat de kinderen in groepsverband het memoriespel spelen worden ze op een vrolijke manier geconfronteerd met hun eigen gedrag en dit geeft stof tot nadenken.

Het InternetMemorie is ontwikkeld door Pauline Maas van 4PIP (www.4pip.nl) Pauline Maas is o.a. docente bij de Stichting Mijn Kind Online (www.mijnkindonline.nl). Ze geeft les aan kinderen en pubers en voorlichting aan docenten en ouders over mediawijsheid.

Bij de pilots van InternetMemorie is gebleken dat kinderen veel plezier aan het spel beleven en tegelijkertijd stilstaan bij hun eigen internetgedrag. Een paar voorbeelden van de kaarten zijn: “Hoe ga jij om met je wachtwoord?” “Hoeveel vrienden heb jij op jouw Hyves?”

Het napraten over de onderwerpen op de kaartjes is het belangrijkste leermoment voor kinderen en hun opvoeders.

www.internetmemorie.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.