Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van The Competence Group (TCG) | 19-04-2010 | Article Rating | (1) reacties

Ziekenhuizen lanceren e-learning

Ziekenhuizen lanceren e-learning

patiëntveiligheid

 

Een viertal Nederlandse ziekenhuizen introduceert gezamenlijk drie online trainingen voor patiëntveiligheid: Awareness, PRISMA Analyse en HFMEA. De e-learning trainingen zijn ontwikkeld door experts van het Erasmus MC, Flevoziekenhuis, Kennemer Gasthuis en VUmc, in samenwerking met The Competence Group.  Met de trainingen wordt het kennisniveau van patiëntveiligheid onder het eigen personeel verder vergroot. De trainingen zijn ook voor andere organisaties beschikbaar, zodat zij kunnen anticiperen op het actuele, landelijke programma “Voorkom schade, werk veilig” van VWS en de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

 

Inspectie

Jaarlijks overlijden 1.735 mensen door potentieel vermijdbare schade in instellingen. Het landelijke programma heeft tot doel dit aantal binnen vijf jaar met 50% te verminderen. Zorginstellingen besteden daarom bijzonder veel aandacht aan het thema patiëntveiligheid. De Inspectie onderschrijft het belang van grootschalige en systematische aandacht voor de veiligheid voor patiënten in de zorg. De patiëntveiligheid trainingen van de vier ziekenhuizen dragen hieraan bij: via e-learning kan de kennis in korte tijd aan grote groepen zorgverleners worden aangeboden, zoals verpleegkundigen, verzorgenden en paramedici.

 

ZorgLeren

De nieuwe Patiëntveiligheid trainingen worden toegevoegd aan het bestaande onderwijsaanbod van ZorgLeren. Dit onderwijsinitiatief van een groot aantal Nederlandse ziekenhuizen en GGZ instellingen voorziet in e-learning trainingen specifiek voor de zorgsector. Denk aan trainingen voor medische apparatuur, acute zorg en Voorbehouden Risicovolle Handelingen. Ook zijn er algemene trainingen, zoals Omgaan met agressie en Medisch Rekenen. Een groot deel van de opbrengst wordt aangewend om nieuwe trainingen voor de zorgsector te ontwikkelen. Veel trainingen zijn geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V, zodat efficiënt en effectief kan worden voldaan aan de eisen van de IGZ. ZorgLeren roept andere zorgorganisaties op om te participeren in dit onderwijsinitiatief.

Meer informatie

Bel tijdens kantooruren (030) 256 56 25 en vraag naar de afdeling Communicatie, of stuur een e-mail naar communicatie@zorgleren.nl

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Tessa
Van Tessa | 20-10-2010
Ik ben blij met mijn keuze voor <a href="http://www.qualizorg.nl/producten-diensten/cq-index.html">cq index</a>.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.