Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 14-04-2010 | Article Rating | (0) reacties

'Spelen van games is goed voor gezichtsvermogen'

Een student psychologie aan de Weber State University in de Amerikaanse staat Utah heeft een onderzoek geleid dat laat zien dat het spelen van games je alertheid en reactievermogen verbetert.

Christian Peterson heeft vijftig medestudenten een gezichtsvermogentest voorgelegd en ze daarna Halo 3 laten spelen. Afhankelijk van de deelnemer speelden de studenten 20, 40 of 60 minuten. Na elke speelsessie moesten de studenten een gezichtsvermogentest maken.

“Het verschil tussen de eerste en de laatste test was erg groot en we kunnen concluderen dat het spelen van computerspellen goed is voor je alertheid en reactievermogen”, verklaart Christian Peterson.

Bron/meer informatie: Gamez.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.