Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-04-2010 | Article Rating | (0) reacties

Internet maakt Oegandese boeren creatief

Het district Mayuge in Oeganda telt 31.000 boerengezinnen en slechts negen landbouwvoorlichters. In het dorp Wainha biedt een internetcentrum uitkomst.

Niet zo lang geleden verkocht de 56-jarige Joseph Wangolo zijn maïs voor 200 Oegandese shilling (7 eurocent) per kilo. Omdat hij niet tevreden was over die prijs, zocht hij op internet naar de marktprijzen elders in het land. Toen bleek dat in de hoofdstad Kampala, 110 kilometer verderop, de prijs vier keer zo hoog was. "Ik heb de kopers daarna gewoon weggejaagd. Ze betaalden me 7 cent, terwijl de prijs van maïs in Kampala 28 cent is", zegt hij.

In het internetcentrum, gerund door het Busoga Rural Open Source and Development Initiative (BROSDI), zitten kleine boeren van alle leeftijden, mannen en vrouwen, opgetogen achter computerschermen. Sommigen zijn al ervaren websurfers, anderen wachten op bankjes in de hoek op hulp bij het openen van een emailaccount of het opzoeken van informatie over het einde van het regenseizoen, bodemvruchtbaarheid of ideeën voor nieuwe handel.

Lees verder bij IPS


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.