Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-04-2010 | Article Rating | (1) reacties

Webinar 'Google Apps in het hoger onderwijs'

Op 15 april van 10 tot 11 uur organiseren Google, SURFdiensten en SURFnet een webinar over Google Apps. In een uur wordt u online geïnformeerd over het gebruik van Google Apps in het hoger onderwijs.

Begin 2010 heeft SURF een overeenkomst gesloten met Google voor de onderwijseditie van Google Apps. Deze serie gratis online communicatie-, samenwerkings- en publicatiehulpprogramma's maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier informatie en ideeën te delen. De onderwijseditie van Google Apps Gmail, Docs, Calendar, Sites en Chat. De koppeling met de SURFfederatie maakt het gebruik extra eenvoudig doordat medewerkers en studenten met hun instellingsaccount kunnen inloggen.

In het webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:
• Wat is Google Apps en welke voordelen bieden deze online applicaties? (Samantha Peter, Business Development Manager EMEA Google)
• Welke stappen zijn nodig om Google Apps binnen uw onderwijsinstelling te implementeren? (Samantha Peter)
• Ontsluiting van de Google Apps via de SURFfederatie. (Hans Zandbelt, Technisch Product Manager SURFnet)
• Hoe garandeert Google de privacy van gebruikersgegevens? (Samantha Peter)

Aan het eind is er de mogelijkheid vragen te stellen aan de sprekers. Deelnemers aan het webinar moeten zich registreren via een online inschrijfformulier van Google. Het webinar is deels in het Engels. Aanmelden kan hier.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Hans Hak
Van Hans Hak | 08-04-2010
Educatieve instellingen en gebruikers van de electronische leeromgeving Moodle kunnen hier extra mogelijkehden bekijken in combinatie met de SSO koppeling met Moodle. http://www.walhak.com/professionalisering/google_apps.html
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.