Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 31-03-2010 | Article Rating | (0) reacties

Stimuleringsproject 4K-videotoepassingen

In mei starten SURFnet en Waag Society een stimuleringsproject waarin hoger onderwijsinstellingen kennis kunnen maken met de productie, vertoning en toepassing van 4K-video.

Het project start met een workshop op 6 mei.  Met dit project willen SURFnet en Waag Society het hoger onderwijs en onderzoek aanmoedigen om 4K-video in te zetten. 4K geeft vier keer scherper beeld dan High Definition (HD) en maakt nuances zichtbaar die anders wegvallen. Dit biedt mogelijkheden voor nieuwe toepassingen.

Tijdens de startworkshop wordt uitleg gegeven over concepten voor 4K-videotoepassingen, van idee tot ontwikkeling, en over de technische workflow. Daarbij krijgen de deelnemers voorbeelden te zien en kunnen ze hands-on ervaring opdoen. De workshop is gericht op producenten, regisseurs en technische ondersteuners van audiovisuele centra, maar ook op ICT&O-adviseurs en onderwijskundigen.

Na deze workshop kunnen instellingen pilotvoorstellen voor 4K-toepassingen in wetenschap of onderwijs indienen. Winnende voorstellen worden beloond met een maand lang gebruik van 4K-apparatuur voor productie en vertoning, en 5000 euro voor 4K-productiefaciliteiten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sandra Passchier (sandra.passchier AT surfnet DOT nl).

• Meer informatie over 4K-video:
http://www.cinegrid.org/

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.