Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 31-03-2010 | Article Rating | (0) reacties

Van Bijsterveldt consulteert scholieren via Hyves

Voor een goede invoering van de maatschappelijke stage is staatssecretaris Van Bijsterveldt op zoek naar de mening van scholieren.
Daarom lanceerde zij gisteren op het ministerie van OCW een Hyvespagina die geheel in het teken staat van de maatschappelijke stage. Daar kunnen scholieren, maatschappelijke stageaanbieders en scholen leren van elkaars ervaringen.

“De Hyvespagina is een uitstekend podium voor jongeren om ervaring te delen. Ik verwacht niet alleen hosanna, maar ook een scherpe en kritische blik. Dat draagt alleen maar bij aan een succesvolle invoering van de maatschappelijke stage. Ik kijk uit naar al die krabbels!”, aldus Van Bijsterveldt.

Jongerenambassadeurs

Tijdens de lancering waren ruim veertig jongerenambassadeurs aanwezig die aankomende maanden op middelbare scholen voorlichting gaan geven over de maatschappelijke stage. De scholieren komen uit heel het land: Helmond, Leeuwarden, Maastricht en Amsterdam.

De jongerenambassadeurs hebben een training gekregen over voorlichting geven en campagne voeren. De inzet van sociale media is daarin steeds belangrijker. Met een handzaam videoapparaat gaan zij hun ervaringen vastleggen en publiceren op http://masteams.hyves.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.