Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 24-03-2010 | Article Rating | (0) reacties

Open Universiteit experimenteert met taalles via mobiele telefoon

Leerlingen uit de bovenbouw havo en vwo kunnen bij het Centre for Learning Sciences and Technologies van de Open Universiteit meedoen aan een experiment om taal te leren via de mobiele telefoon.

Een mobieltje kun je overal gebruiken. Het zou dus erg handig zijn als je bijvoorbeeld op vakantie snel een woord of een zinnetje in een vreemde taal kunt opzoeken. Tim de Jong doet hier onderzoek naar. Hij nodigt Heerlense scholieren uit om mee te doen met een experiment.

Mobiel een taal leren

De leerlingen worden uitgenodigd naar het Medialab van CELSTEC bij de Open Universiteit in Heerlen. Daar gaan ze aan de slag met de iPhones van het Medialab om een nieuwe taal leren. Om ervoor te zorgen dat het voor iedereen een nieuwe taal is, is gekozen voor Hindi. Dat is de taal van India en Pakistan die door zon 490 miljoen mensen gesproken wordt. De leerlingen krijgen een aantal taken. Om die uit te voeren hebben ze Hindi woorden nodig. Die kunnen ze aanleren met hun iPhone. Het experiment duurt 1,5 tot 2 uur. Vooraf en na afloop vullen ze vragenlijsten in. Als beloning krijgen ze na afloop een iTunes bon van 15 euro.

Software

Tim de Jong is promovendus bij CELSTEC. Zijn promotieonderzoek richt zich vooral op het ontwikkelen van effectieve, gebruiksvriendelijke software om een taal te leren. Daarvoor worden verschillende experimenten gedaan, waaronder dus dit experiment met scholieren en de iPhone. Met dit experiment onderzoekt hij hoe de informatie het beste via een mobieltje kan worden aangeboden. Meer informatie is hier te vinden.

Bron: Open Universiteit


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.