Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-03-2010 | Article Rating | (0) reacties

Medisch e-learningnetwerk in Afrika levert eerste geslaagden af

In Senegal heeft de eerste lichting studenten een cursus verloskundige echografie via e-learning afgerond. Het project werd opgezet in samenwerking met de Université de Bretagne Occidentale in Frankrijk.

Senegal is het eerste van zeventien Afrikaanse en Aziatische landen dat meedoet aan een partnerschap waarbij medische professionals worden bijgeschoold op het gebied van gezondheidszorg voor moeder en kind.

"Ik had een maand naar Frankrijk kunnen gaan voor de studie, maar langer was niet mogelijk geweest", zegt Aminata Touré Haïdara, een gynaecologe uit Mali die werkt in Dakar. "Door deze cursus op afstand kan ik tijd besparen en studie en werk combineren met de zorg voor mijn gezin."

Touré Haïdara is een van de vier vrouwen en vier mannen die, van de twaalf kandidaten, hun diploma haalden. De cursus werd opgezet door Franse en Afrikaanse docenten. De studenten studeerden met behulp van dvd's en internet en rondden hun studie af met een stage in een ziekenhuis.

Behalve dat e-learning tijd bespaart, spelen er nog een andere argumenten, zegt Jean Charles Moreau, hoofd van de kraamkliniek van het Aristide-Le Dantec Ziekenhuis in Dakar. "Cursussen in het buitenland zijn erg duur en we lopen bovendien het risico op een brain drain als artsen en verpleegkundigen in het buitenland gaan studeren."
 
Bron/meer informatie: University World News


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.