Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-03-2010 | Article Rating | (0) reacties

Meer activiteiten in Vlaamse Digitale Week

Tijdens de Digitale Week van 5 tot en met 12 maart organiseren lokale organisaties in Vlaanderen activiteiten rond het thema multimedia. Dit jaar vinden er ongeveer 460 activiteiten plaats, een toename met 30 procent  ten opzichte van vorig jaar.

De actie gaat uit van het Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid (een initiatief van LINC vzw) en heeft als doel de digitale kloof te overbruggen.
Met de digitale kloof wordt het verschil bedoeld tussen diegenen die kunnen genieten van de voordelen van nieuwe (digitale) technologie en zij die dit niet kunnen. Hoewel 70 procent van de huishoudens in België over een computer beschikt, gebruikt slechts 59 procent van de bevolking dagelijks een computer. Vierenzestig procent van de huishoudens heeft toegang tot het internet, maar het internetgebruik beperkt zich vooral tot het versturen van e-mails en het opzoeken van productinformatie.

Dit illustreert dat computerbezit niet noodzakelijk gelijk staat aan frequent en vaardig computergebruik. De digitale kloof in België wordt dan ook niet zozeer bepaald door het bezit van ICT, dan wel door de vaardigheden om ermee om te gaan. Daarom ijvert het Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid voor het aanleren van ICT-vaardigheden en het verminderen van digitale drempelvrees. Een belangrijk hulpmiddel daarbij is de Digitale Week, die het aanbod van lokale organisaties in de kijker zet en mensen zo laat kennismaken met de wereld van de multimedia. 

Meer informatie: Digitale Week


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.