Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-02-2010 | Article Rating | (0) reacties

Utrecht start universitaire richting Gametechnologie

Vanaf september biedt de Universiteit Utrecht de eerste universitaire richting in Nederland die studenten opleidt om computergames te maken.

Deze richting Gametechnologie is een onderdeel van de opleiding informatica en leert de studenten nieuwe technologie voor games te onderzoeken en ontwikkelen. Hiermee wordt ingesprongen op de vraag vanuit het bedrijfsleven naar hoog opgeleide gameontwikkelaars. Initiatiefnemer prof. dr. Mark Overmars verwacht dat in september tussen de vijftig en honderd  studenten aan het programma gaan deelnemen.

Gameontwikkelinggraphics

In Gametechnologie gaan studenten in op de verschillende kanten van gameontwikkeling. Naast het ontwerpen en programmeren van games ligt er veel accent op graphics, animatie, kunstmatige intelligentie, en nieuwe vormen van interactie. De studenten leren en ontwikkelen de technologie voor de games van de toekomst. Daarnaast krijgen ze een sterke basis in de informatica mee. “De veelzijdigheid van de technologie achter computerspellen komt sterk terug in deze richting. Dit samen met de uitdaging van een universitaire insteek maakt Gametechnologie zo aantrekkelijk”, aldus Overmars.

Serieus spelletje

Dat de Universiteit Utrecht studenten opleidt in het ontwikkelen van games laat zien dat de game-industrie een belangrijke bedrijfstak geworden is en dat het maken van games grote wetenschappelijke uitdagingen biedt. Behalve de aanzienlijke hoeveelheid geld die in de game-industrie omgaat, neem ook het gebruik van computerspellen voor bijvoorbeeld onderwijs, gezondheidszorg en training snel toe.

Overmars: “Serious games maken het mogelijk om te oefenen met situaties die moeilijk in het echt zijn na te bootsen. Voor bijvoorbeeld brandweermensen zijn deze simulatiespellen nu al onmisbaar geworden.” De industrie heeft een groot tekort aan hoogopgeleide informatici met kennis van gametechnologie. De verwachting is dan ook dat de studenten na hun opleiding geen enkel probleem zullen hebben met het vinden van een uitdagende baan.

Meer informatie: www.gametechnologie.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.