Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van The Competence Group (TCG) | 16-02-2010 | Article Rating | (0) reacties

VUmc koppelt competenties aan onderwijs

Het complete universitair medisch centrum VUmc in Amsterdam gaat het e-learning portaal van The Competence Group (TCG) in gebruik nemen. Alle binnen VUmc beschikbare opleidingen worden als digitale catalogus aangeboden, waaraan bovendien de competenties van individuele medewerkers worden gekoppeld. In totaal krijgen 10.000 medewerkers online toegang tot hun eigen ‘ontwikkelpagina’. Wim Polderman, directeur opleidingscentrum Amstel Academie VUmc: “Die pagina is gebaseerd op het persoonlijke ontwikkelplan. Zo weet iedereen precies voor welke vaardigheid een opleiding kan worden gevolgd”.

Klassikaal en digitaal

Met het leerportaal TCG Academy gaan we het leren binnen VUmc organiseren”, zegt Wim Polderman. “Het spreekt dan ook vanzelf dat de aanschaf van dit systeem in nauwe samenwerking met P&O is gebeurd. In de digitale catalogus zie je straks ook de opleidingen en trainingen die door andere onderdelen binnen VUmc worden aangeboden. Sterker nog, als daar behoefte aan is nemen we ook het aanbod op van externe trainings- en opleidingsbureaus. Na toestemming van de leidinggevende kan de medewerker zich direct online inschrijven. Voor de klassikale trainingen kan hij meteen zien of er plaats is, de E-learning opleidingen kunnen direct online worden gevolgd. Het mooie hiervan is dat je onafhankelijk van tijd of plaats kunt leren”, besluit Wim Polderman.

Georganiseerd leren

Toon Rijken van The Competence Group vult aan: “In TCG Academy worden alle studieresultaten opgeslagen, e-learning en ook elders opgedane kennis en ervaring. Zo bouwen medewerkers aan hun eigen Expertise. Het leerportaal helpt de VUmc-ers om hun slogan ‘Kennis maakt ons beter’ waar te maken. Alle medewerkers zijn straks in staat het maximale uit zichzelf te halen.” In april nemen de eerste groepen medewerkers het nieuwe leerportaal in gebruik.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.