Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 12-02-2010 | Article Rating | (0) reacties

SURF en Google tekenen driejarige overeenkomst

SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie voor hoger onderwijs en onderzoek, heeft een driejarige overeenkomst met Google gesloten. Het betreft de onderwijseditie van Google Apps.

Nadat eerder de Open Universiteit en Universiteit Utrecht afspraken maakten met Google, is deze online samenwerkingsomgeving nu beschikbaar voor het gehele Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek.

Opvallend is dat instellingen die Google Apps aanbieden aan hun studenten en medewerkers, hen kunnen laten inloggen met hun instellingsaccount. Hiervoor zijn geen aparte systeemkoppelingen tussen de instelling en Google nodig. Dit is mogelijk doordat Google is toegetreden tot de SURFfederatie, het authenticatieplatform voor hoger onderwijs en onderzoek.

Door de toetreding van Google Apps tot de SURFfederatie wordt het makkelijker voor de Nederlandse hoger onderwijs- en onderzoeksinstellingen om naar een cloud computing-model over te stappen, waarbij e-mail en applicaties online worden aangeboden en via een browser vanaf elke computer toegankelijk zijn.

SURF zet met deze overeenkomst een belangrijke stap in haar innovatieve collaboratie infrastructuur, waarin een scala aan online diensten wordt ontsloten en gebundeld, via open standaarden en een veilig authenticatieplatform. Jan Bakker, directeur SURFdiensten: "Met name de combinatie van kosteloos gebruik van Google Apps en de koppeling via de SURFfederatie maakt dat dit een zeer interessante propositie is voor het hoger onderwijs."

Bron/meer informatie: Surfnet


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.