Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 22-03-2010 | Article Rating | (2) reacties

Hoe te besparen op uw opleidingsbuget? Stap over op e-learning!

In 2009 zijn er verschillende rapporten verschenen over de stand van zaken en de toekomst van de e-learningmarkten in Nederland, Groot-Brittanië en de Verenigde Staten. De rapporten schetsen hetzelfde beeld na een aantal jaren van omzetdaling is in 2009 de e-learningmarkt weer aangetrokken.

 

De Nederlandse e-learningindustrie staat, in vergelijking met de Britse en Amerikaanse markt, nog in de kinderschoenen. Volgens het Nidap is het marktaandeel van e-learning in Nederland op dit moment 9%. De verwachting is dat dit percentage de komende jaren zal verdubbelen, mede door de kostenbesparing die e-learning biedt ten opzichten van externe opleidingen en de overgang naar het ‘nieuwe werken’. Het nieuwe werken houdt in dat de ontwikkelingen vanuit de informatietechnologie toegepast worden in het werkproces, waardoor met name kenniswerk beter, efficienter en flexibeler ingericht kan worden. Hierdoor zullen meer bedrijven het thuiswerken gaan invoeren en zullen medewerkers steeds vaker verwachten dat ze kunnen werken en leren wanneer zij dat willen.

 

Net als in het buitenland blijft ook in Nederland het bedrijfsleven de grootste afnemer van

e-learningpakketen. Er is echter wel een verandering te zien in de inhoud van de e-learning. De verwachting voor de komende jaren is dat er meer vraag komt naar scholing die niet gericht is op IT-gebieden, zoals applicatietrainingen, maar juist op kennis, bewustzijn en vaardigheden. Ook hiervoor bent u natuurlijk bij Bright Alley aan het juiste adres.

 

 

Het horizon Report 2010.

 

Ambient light verslag 2009-2010, geeft een beschrijving van de verwachtingen over de Amerikaanse e-learningindustrie.

 

Het Britse marktonderzoek .


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Leidy
Van Leidy | 11-05-2011
Tnhaks for the insight. It brings light into the dark!
Leidy
Van Leidy | 11-05-2011
Tnhaks for the insight. It brings light into the dark!
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.