Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 01-03-2010 | Article Rating | (0) reacties

Bright Alley maakt module met interactieve video voor The Next Page

Augeo Foundation maakt e-learning om hulpverleners bewust te maken van kindermishandeling. De eerste module, Signaleren voor de SEH, wordt al gebruikt in verschillende ziekenhuizen in Nederland. Voor de nieuwste module ‘Communiceren’, ontwikkelde Bright Alley speciaal interactieve video.

 

Communicatie is belangrijk in veel situaties, maar zeker in situaties waarbij sprake kan zijn kindermishandeling.  Samen met een communicatie-expert en inhoudsdeskundigen van Augeo Foundation maakte Bright Alley voor Augeo Foundation / The Next Page een module Communiceren. Deze module is gericht op hulpverleners die te maken hebben met (vermoedens van) kindermishandeling. De module gaat vooral in op communiceren en motiveren wanneer er emoties in het spel zijn, en geeft handvatten voor communicatie met ouders wanneer er zorgen zijn over de kinderen.

 

Speciaal voor deze module ontwikkelde Bright Alley interactieve video. Dit vraagtype bestaat uit een video waarin de cursist uit vier opties diegene kiest waarvan hij denkt dat dit zijn reactie zal zijn op de emotionele ouder die tegenover hem zit. Een cursist ziet direct de reactie van de ouder. Interactieve video is een veilige manier om te oefenen. Niet een hele groep die meekijkt en ziet wat je fout doet, maar gewoon kijken wat het effect is van de zin die jij zou zeggen. Op deze manier kunnen hele gesprekken worden uitgewerkt en ziet de cursist precies wat het effect is van zijn communicatiestijl. De cursist krijgt feedback op de keuzes die hij maakt en kan met deze kennis weer opnieuw op de ouder gaan reageren.

 

 

 

 

In de module Communiceren wordt veel tijd besteed aan oefenen. Door de theorie af te wisselen met veel verschillende soorten oefeningen, het uitwisselen van ervaringen uit de praktijk en bekijken en bewerken van video is het een afwisselende module geworden. Een training die laat zien dat ook ‘lastige’ vaardigheidstrainingen goed samengaat met e‑learning

 

www.thenextpage.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.