Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van The Competence Group (TCG) | 01-02-2010 | Article Rating | (0) reacties

Zorgsector werkt aan gezamenlijk onderwijsaanbod

Tien instellingen, waaronder het universitaire Erasmus MC, MUMC en VUmc, stellen via de website www.zorgleren.nl kennis, middelen en producten beschikbaar. Naast ziekenhuizen heeft ook de GGZ zich bij dit initiatief aangesloten.

E-learning

De samenwerkende ziekenhuizen en instellingen zetten zich in voor het ‘Nieuwe Leren’. Deze onderwijsvorm kenmerkt zich door gebruik van internet en multimedia (e-learning). Via Zorgleren.nl kan hulp worden gekregen bij de invoer van online onderwijs. Ook wordt gezamenlijk ontwikkeld lesmateriaal aangeboden en wordt voorzien in ondersteuning bij de invoer van leerportalen.

Volgens de deelnemende zorginstellingen is e-learning de toekomst. Dat komt vooral door ontwikkelingen in de zorgsector zelf. Door patiëntveiligheid, de onregelmatige werktijden van zorgprofessionals en sturing vanuit de Inspectie groeit de behoefte aan leren wanneer het zorgverleners zélf uitkomt. Via e-learning kunnen bovendien grote groepen professionals effectief worden opgeleid. Productieverlies en verspilling van geld en tijd aan reis- en verblijfkosten behoort definitief tot het verleden.

Ontwikkelen

Zorgleren voorziet in kennis van medische apparatuur, zorg applicaties en voorbehouden risicovolle handelingen. Ook zijn er algemene trainingen als Omgaan met agressie, Bedrijfshulpverlening en Typevaardigheid. Het trainingsaanbod zal zich verder uitbreiden. Wordt er gebruik gemaakt van een training, dan wordt een groot deel van de opbrengst aangewend om nieuwe zorgmodules te ontwikkelen. Zorgleren roept andere instellingen op om actief te participeren.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.