Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-01-2010 | Article Rating | (0) reacties

Leerlingen medeontwerpers digitale leercatalogus

Leerlingen van De Nieuwste School (DNS) in Tilburg hebben, samen met een docent, een interactieve leercatalogus ontwikkeld.

Met de catalogus kan iedere leerling, maar ook zijn docent en ouder, zien waar die leerling nu staat, waar hij -bijvoorbeeld voor zijn eindexamen- naartoe moet en wat hij moet doen om daar te komen. Leerling en docent kunnen dan samen bekijken wat er nodig is voor de volgende leerstap. De leercatalogus, of leerkaart zoals het programma inmiddels heet, is ontwikkeld binnen de innovatieregeling van het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma.

DNS was een van de tien scholen in Nederland die op basis van een projectvoorstel in aanmerking kwamen voor uitvoering van het project. Leerlingen hielpen mee aan het ontwerpen van het nieuwe ICT-product. Zij ontwikkelden de techniek en bepaalden mede de vormgeving. De inhoud van de leerkaart is gemaakt door docenten. Meer informatie over het project is hier te vinden.

De Innovatieregeling 2009 van het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma werd vorige week in Utrecht afgesloten.

Bron: Kennisnet


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.