Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 12-01-2010 | Article Rating | (0) reacties

Van Bijsterveldt wil extra aandacht voor digitaal pesten

De bewindslieden op Onderwijs gaan dit jaar extra aandacht besteden aan de bestrijding van digitaal pesten.

Onderzoekscijfers laten min of meer een stabilisatie van het aantal incidenten van cyberpesten binnen schoolverband zien, maar het internet houdt niet op bij de schoolpoort. Digitaal pesten op internet is moeilijk te achterhalen omdat toezicht door ouders en docenten er minimaal is.

Dit blijkt uit de brief die staatssecretaris Van Bijsterveldt, mede namens haar collega's op het ministerie van Onderwijs, naar de Tweede Kamer heeft gestuurd en waarin ze jaarlijks de balans opmaakt van het veiligheidsbeleid op scholen.

Sinds 2004 investeert OCW jaarlijks 90 miljoen euro in veiligheid op scholen. In dat jaar werd op het toenmalige Terra College een conrector doorgeschoten door een leerling. Uit enquêtes blijkt dat momenteel 93 procent van de leerlingen en 94 procent van de docenten zich op school veilig voelt.

Er zijn echter nog altijd leerlingen en leraren slachtoffer van een onveilige situatie in of om school en ieder  kind heeft recht op een school waar het zich prettig en veilig voelt, aldus Van Bijsterveldt. Een concreet project tegen digitaal pesten dat de steun heeft gekregen van OCW is de 'cyberouder'. Deze ouder moet bijdragen aan een veilige digitale werk- en leeromgeving voor alle kinderen, zowel op school als thuis. Daarnaast worden op minimaal 300 locaties ouderavonden over dit thema belegd.

Bron: Besturenraad


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.