Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.
De drie genomineerden voor de tweede editie van de nationale e-learning award zijn bekend. In totaal zijn negentien voorstellen ingediend, waarbij vooral de zorg en aandacht opvallen die de meeste indieners hebben besteed aan hun voorstel.
De zevenkoppige jury heeft negentien inzendingen beoordeeld. In een overleg zijn de beoordelingen met elkaar vergeleken, en is besloten om de volgende inzendingen te nomineren:
Deze drie inzendingen scoren het beste op alle criteria gezamenlijk. Daarnaast wil de jury drie inzendingen speciaal vermelden.
Het valt de jury op dat geen enkele inzending wat betreft onderliggend concept en gebruikte technologie erg vernieuwend is. De inzendingen maken bijvoorbeeld amper gebruik van web 2.0 technologie, en van principes van web 2.0. Ook hebben inzenders betrekkelijk weinig e-learning initiatieven ingediend die zich over langere tijd in de praktijk hebben bewezen.
Bij het beoordelen van de voorstellen heeft de jury rekening gehouden met zes criteria:
Binnenkort krijgen de drie genomineerden de kans de jury via een presentatie te overtuigen. Tijdens het Nationale E-learningcongres wordt de winnaar bekend gemaakt. Tevens wordt dit jaar een publieksprijs uitgereikt.
De genomineerden maken daarvoor een filmpje/presentatie die de laatste 2 weken in januari op e-learning.nl staat, en waarop door het publiek gestemd kan worden. Meer informatie?
Naam (verplicht) Naam Is Verplicht
E-mail (verplicht) E-mail Is Verplicht Ongeldig E-mailadres
Commentaar Is Verplicht
Bericht mij via e-mail over vervolg commentaar
Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.