Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 06-01-2010 | Article Rating | (0) reacties

Jongeren en ICT in ontwikkelingslanden thema bij Fill the Gap

De kracht van jongeren en ICT in ontwikkelingslanden is het centrale thema van de zevende editie van het netwerkevent Fill the Gap, vrijdag 15 januari in Amsterdam.

Voor jongeren is gebruik van nieuwe (mobiele) media de gewoonste zaak van de wereld. ICT wordt doelbewust ingezet om veranderingen teweeg te brengen, zoals bijvoorbeeld bij de Twitterrevolutie in Iran.

Tijdens Fill the Gap buigen deelnemers zich onder meer over de vraag wat de ontwikkelingssector daarvan kan leren. Hoe kan binnen ontwikkelingssamenwerking meer gebruik worden gemaakt van de potentiële kracht van jongeren om ontwikkelingsproblemen aan te pakken? Hoe kunnen de vaardigheden van jongeren worden versterkt en ingezet voor een betere leefomgeving?

Jennifer Corriero, medeoprichter van Taking IT Global, een internationaal platform voor jongeren en het gebruik van nieuwe media voor een betere wereld, geeft op 15 januari de aftrap. Vervolgens is er ruimte om eigen ideeën in te brengen voor discussies met diverse mensen uit de wereld van nieuwe media, het bedrijfsleven en ontwikkelingssamenwerking tijdens open space-sessies.

Bron: Fill the Gap


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.