Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-12-2009 | Article Rating | (0) reacties

Toshiba stopt vertaalcomputer in mobieltje

Dat maakt Toshiba’s systeem goedkoper dan alternatieven die contact leggen met een server voor het vertalen. Daarbij worden dan meestal kosten gemaakt voor communicatie en/of dataverkeer.

Het systeem herkent aan gesproken woorden de taal en kan de inhoud van de zin ontleden. Vervolgens wordt die zin vertaald met statistische of regelgebaseerde machinevertaling. De eerste methode maakt gebruik van waarschijnlijkheid en woordvolgorde om tot de vertaling te komen, de tweede hanteert een database met voorbeeldzinnen en –zinsdelen om betekenissen te vinden. Na vertaling wordt de zin hoorbaar gemaakt met een spraaksynthesizer.

Bron/meer informatie: Automatiseringgids.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.