Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-12-2009 | Article Rating | (0) reacties

Axira-leden en Doczero ontwikkelen e-learning ambulancezorg

De leden van de coöperatie Axira, voor vernieuwing in ambulancezorg, en het bedrijf Doczero trekken samen op in de ontwikkeling van E-learning programma’s.

De programma's zijn gericht op ambulanceverpleegkundigen, ambulancechauffeurs en meldkamercentralisten.

Deze maand tekenden de partijen hiervoor een overeenkomst. De coöperatie Axira is een samenwerkingsverband van Ambulance Oost, RAV IJsselland, UMCG Ambulancezorg en de RAV Limburg Noord. Ook Ambulancezorg Fryslân haakt aan bij het E-learningproject. Het is hiermee het grootste project in deze soort binnen de Nederlandse ambulancezorg.

Door de samenwerking krijgen zo’n 900 ambulanceverpleegkundigen en chauffeurs binnenkort de beschikking over op maat gesneden opleidings- en trainingsprogramma’s specifiek gericht op de voorbehouden handelingen. De programma’s kunnen ze volgen op de eigen werkplek, op iedere plek waar een internetaansluiting en een computer aanwezig zijn en op ieder door hen gewenst moment.

In eerste instantie worden drie modules aangeboden, Advanced Life Support (ALS), Pediatric Advanced Life Support (PALS) en Trauma. De modules zijn een aanvulling op de e-training voor de vaardigheden die nodig zijn bij handelen bij de ernstig belemmerde luchtweg, een spanningspneumothorax en een intra-ossale toegangsweg. De modules worden gebruikt ter voorbereiding op instructeursgebonden vaardigheids- en simulatietraining.

Compleet virtueel traject

De techniek en ondersteuning voor deze nieuwe trainingsprogramma’s wordt geleverd door Doczero, de medische inhoud is ontwikkeld door de opleiders binnen de coöperatie Axira. Doczero is gespecialiseerd in de techniek en vormgeving van e-learning.

De ondertekening van de overeenkomst is de start van wat moet leiden tot een compleet virtueel traject van Opleiden Trainen en Oefenen voor de medewerkers van de bij Axira aangesloten organisaties.
De e-learning programma’s zijn in eerste instantie bestemd voor de leden van de coöperatie Axira, maar kunnen ook door andere organisaties voor ambulancezorg worden aangekocht.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.