Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-12-2009 | Article Rating | (0) reacties

Wim Westera benoemd tot hoogleraar Learning Media

Het College van bestuur van de Open Universiteit Nederland heeft dr. Wim Westera per 1 januari benoemd tot hoogleraar Learning Media bij het Centre for Learning Sciences and Technologies CELSTEC.

De leerstoel Learning Media richt zich op digitale media en mediatechnologieën voor leren en onderwijs. Het gaat om onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe methoden en technologieën voor het realiseren van effectieve en uitdagende leeromgevingen. In concreto richt het onderzoek zich onder meer op serious games, web-2.0 diensten, open leermaterialen en mobiel leren.

Wim Westera (1954) is natuurkundige. Hij was docent wiskunde en natuurkunde. In 1982 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht op een onderzoek naar stochastische processen in halfgeleiders. Na een opleiding bij de BBC maakte hij in de jaren tachtig vele films en televisieprogramma's over wetenschap. In 1990 trad hij in dienst bij de Open Universiteit Nederland, als onderwijstechnoloog bij het toenmalige Onderwijstechnologisch expertisecentrum.

In 2001 werd hij hoofd implementatie en in 2008 werd hij programmadirecteur Learning Media bij CELSTEC. Als onderdeel van het Learning Media programma lanceerde hij tevens het CELSTEC open innovatielab, waarin samen met externe partners experimenten en proefprojecten worden uitgevoerd.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.