Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 29-01-2010 | Article Rating | (0) reacties

ING kashandelingen in no time geleerd

De fusie van de Postbank en ING afgelopen jaar heeft geleid tot geheel nieuw ingerichte kantoren met nieuwe systemen en werkprocessen. Een belangrijke nieuwe applicatie voor ING is ‘Karin’ waarmee in het kasgebied van een filiaal alle kashandelingen worden afgehandeld. ING heeft Bright Alley gevraagd een e-learningmodule te ontwikkelen waarmee zowel de applicatie als de bijbehorende werkprocessen worden geleerd en getoetst.

 

Voor Bright Alley was dit een uitdaging, omdat de e-learning in zeer korte tijd moest worden opgeleverd op een applicatie die feitelijk nog niet gereed was. Tegelijkertijd had Bright Alley met ING al eerder ervaring opgedaan met het gezamenlijk ontwikkelen van diverse applicatietrainingen, waardoor de gemeenschappelijk opgebouwde routine een snelle en effectieve ontwikkeling mogelijk maakte.

 

De basis van de e-learning voor Karin wordt gevormd door een scala aan handelingen die binnen het kasgebied en de applicatie kunnen worden uitgevoerd. Deze processen en handelingen zijn geïnventariseerd en vervolgens verwerkt naar herkenbare cases. De kern van de e-learning bestaat uit oefeningen. Door gebruik te maken van cases worden de oefeningen feitelijk indirect aangeboden waardoor deze aansprekend overkomen op de ING-medewerkers. Van de cursist wordt een actieve leerhouding verwacht door het toepassen van oefeningen en interactieve simulaties. De zelftoets zorgt ervoor dat de cursist op elk willekeurig ogenblik het geleerde kan toetsen. Na de eindtoets krijgt de cursist een overzicht van de onderdelen die onvoldoende zijn gescoord en kan hij deze onderdelen opnieuw doornemen.

 

Bright Alley heeft gebruik gemaakt van haar eigen auteurstool Bright Author. Met deze omgeving is het mogelijk om snel een didactische en verantwoorde e-learning te ontwikkelen.

 

De eerste versie van de e-learning is begin september 2009 opgeleverd. De feedback van de ING medewerkers was positief. Een volgende, meer uitgebreide versie is begin oktober 2009 opgeleverd.

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.