Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 20-01-2010 | Article Rating | (0) reacties

Fundamentele vragen bij lunchsessie ‘e-learning in de zorg'

De zorg is een kennisintensieve sector waarin werknemers steeds op hoogte moeten zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Het is ook een sector met een hoge werkdruk en onregelmatige werktijden, waardoor het lastig kan zijn om medewerkers in te plannen voor cursussen. E-learning kan hiervoor een oplossing bieden, maar ook dan zijn er obstakels te overwinnen. In de lunchsessie ‘E-learning in de zorg’ gingen de deelnemers hierover in gesprek.

 

Het was een divers gezelschap dat op 24 november aan tafel schoof, met onder andere een uitgever, adviseur, procesmanager en een opleidingskundige. Tijdens de introductie werd de deelnemers gevraagd aan te geven welke ontwikkelingen er in de zorg spelen. Onderwerpen die hierbij genoemd werden waren certificering, differentiering en overdracht van concepten.

 

Tijdens de daaropvolgende presentatie van producten die Bright Alley voor de zorgbranche heeft gemaakt werd duidelijk dat e-learning vaak veel fundamentele vragen oproept. ‘ Welk onderwijsbeleid hebben we?’, ‘ Hoe willen we ons onderwijs inrichten?’ en ‘ Welke standaard hanteren we nu eigenlijk?, zijn enkele vragen waarmee organisaties in de zorg worstelen bij de invoering van e-learning. Ook de implicaties van e‑learning zijn vaak onduidelijk, bijvoorbeeld over hoe om te gaan met toetsresultaten of de wijze van implementatie. Men was het erover eens dat e-learning veel voordelen heeft. Vooral de tijdswinst en flexibiliteit werden genoemd. Contactmomenten blijven echter nodig voor het uitwisselen van praktijkervaringen, meningen en visies.

 

De deelnemers vonden de discussie zeer interessant, voor sommigen was het zelfs een eye-opener. Na afloop gaf men aan geïnteresseerd te zijn in een vervolgsessie, waarbij het onderwerp verder zou moeten worden uitgediept. Dus wellicht zetten we ‘e-learning in de zorg’ volgend jaar opnieuw op de agenda.

 

Ook volgend jaar organiseert Bright Alley een serie lunchsessies. Via onze nieuwsbrief houden wij u hiervan op de hoogte.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.