Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 03-12-2009 | Article Rating | (0) reacties

Gebarentaal via de mobiele telefoon

Amerikaanse wetenschappers hebben een mobiele telefoon ontworpen waarmee doven en slechthorenden door middel van gebarentaal met elkaar kunnen communiceren.

Doven en slechthorenden zijn bij telefoongebruik voornamelijk afhankelijk van de sms-functie. De mobiele telefoon voor doven heft die beperking op door gebruik te maken van videoconferentie. De bellers zien elkaar dus via het schermpje. Toch liep het ontwikkelteam tegen enkele problemen op. De videobeelden moeten namelijk scherp genoeg zijn om ze op een afstand goed te kunnen zien. Dit vraagt om een snelle verbinding. Daarnaast was de lage accuduur een probleem. Dit is opgelost door het aantal frames per seconden te variëren, afhankelijk van wie aan het gebaren is en wie kijkt.

Bron/meer informatie: Physorg.com via Doof.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.