Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 03-12-2009 | Article Rating | (0) reacties

Omgevingswijzer maakt kinderen wijzer

Hoe betrek je leerlingen bij ver-van-mijn-bed thema's als milieuvervuiling, ruimtelijke ordening of cultureel erfgoed? Door de link te leggen naar hun eigen omgeving. Dat is wat Omgevingswijzer doet.
 
Leerlingen gaan in hun eigen omgeving zelf onderzoeken wat de waterkwaliteit is, waarom een wijk zo is ingericht of welke gebouwen tot het cultureel erfgoed behoren en waarom. De opdrachten staan allemaal in een online contentcatalogus en zijn verdeeld in zeven thema's: dorp en stad, flora en fauna, landbouw en voeding, landschap, milieu, water én weer en verkeer. 

Omgevingswijzer is een initiatief van het Ontwikkelcentrum in samenwerking met Stichting Educatief Platteland, Stichting Veldwerk Nederland én drie VO scholen. Het doel is een platform te bieden voor docenten met kant-en-klare opdrachten die eenvoudig zijn aan te passen aan de eigen omgeving. Alle opdrachten zijn gemaakt in nauwe samenwerking met docenten uit het voortgezet onderwijs en speciaal ontwikkeld voor leerlingen in de onderbouw.

Bron/meer informatie: Omgevingswijzer


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.